· 

Få gratis 3 gode vvs tilbud

Få 3 gratis tilbud på solid vvs-arbejde

Find en arbejdsvillig vvs-mand til at stå for din vvs-opgave i løbet af to-fire dage. Indhent gratis den billigste pris på din vvs- opgave nu - ydermere med mega godt nedslag. Inden for 2-3 arbejdsdage kontakter de tre udvalgte vvs-virksomheder dig med deres prisgodkendte vvs-tilbud.

Velrenommerede 1. klasses eksperter kan løse vvs-arbejdet i din kommune. Energiske vvs-forretninger rekommanderer udelukkende at bruge godkendte vvs-produkter som f.ex.:

  • Franke
  • Biosol
  • Batec
  • NeoTherm
  • BayWa

Send kontaktformularen på kort tid og modtag 2-3 sikre tilbud fra godkendte vvs-firmaer. I løbet af rimelig kort tid modtager du gratis 3 udsøgte tilbud på punktlig vvs-arbejde. Det koster omkring 7 minutter at beskrive din opgave i vvs-mandskemaet og sende den ind til videre behandling. 

Vaskemaskine

De første vaskemaskiner ruskede tøjet frem og tilbage i et cirkulært kar med varmt vand og sæbe. I dag er det mest almindelige princip, at en perforeret vvs tromle roterer med tøjet i et kar med vand. Tromlen kan ses, når  lågen åbnes. Alle vaskemaskiner er i dag udstyret med programmer, hvor man kan vælge tilbud temperatur, vandmængde og tid for vask af de forskellige stoftyper. Producenternes brugsanvisninger beskriver nøje, hvordan maskinen bruges til forskellige formål. Har man en ældre maskine i huset, hvor brugsanvisningen ikke findes mere, kan man forhøre sig hos fabrikanten. Måske ligger de inde med denne brugsanvisning  Det vil normalt koste et mindre gebyr at få den tilsendt.

Noget andet er, at der løbende foregår en meget intensiv produktudvikling for at formindske maskinernes sæbe-, energi- og vandforbrug. Besparelserne kan mange gange hjælpe investeringen i en ny maskine godt på vej. I dag kan man vaske de allerfleste tekstiler i maskine. Vaskemaskinen skal installeres af en fagmand (el-installatør eller en VVS-installatør). Også af hensyn til den rette montering af afløb og afløbsslanger. De skal være fri for knæk og hæves så højt, at vandet i karret ikke får et naturligt afløb. Der er en række særlige foranstaltninger, hvis vaskemaskinen skal opstilles på gulve, der ikke har afløb. Dem kender el-installatøren.

Vedligeholdelse

Ældre vaskemaskiner har ofte en vvs trevlesi, der tilbageholder fibre fra tøjet, mønter, elastikker, og hvad der ellers kan være glemt i lommerne. Denne trevlesi skal renses jævnligt. Nyere maskiner har en pumpe, der kan skilles ad og renses. Gummilisterne omkring lågen kan tørres med en klud med mildt rengøringsmiddel. En lille smule glycerin på en klud kan være med til at bevare smidigheden. Varmelegemerne og ydersiden af tromlen kalker til, hvis vandet er for hårdt. Det kan under uheldige omstændigheder føre til, at varmelegemet overbelastes og brænder af. Men ved de relativt lave temperaturer, man kan vaske ved i dag med de moderne vaskemidler, er tilkalkning blevet en mindre gene. Man kan, hvis man vil sikre sig, tilsætte afkalkningsmidler til vasken og dermed dosere mindre vvs Fyn vaskemiddel, som om vandet var blødt.

Energispareråd

 

Kogevask er sjældent nødvendigt, selv til det allermest beskidte tøj. Brug så lav temperatur som muligt. Med moderne vaskemidler er det ofte nok med 60° til det, man før brugte kogevask til. Fyld maskinen helt op. Den bruger stort set lige meget el, hvad enten den er helt eller halvt fyldt. Der findes dog vaskemaskiner, der selv afpasser vandmængden efter tøjmængden. Brug tilbud ECO-programmerne. De forlænger den effektive vasketid, og det er billigere i tilbud energi at holde en temperatur end at varme op til meget høje. Spring forvasken over. Tal evt. med VVS manden om yderligere besparelser.